Bouwkundige Stagiair(e)

Bouwkundige Stagiair(e)

dit is een test

Wat is vereist?

HBO werk- en denkniveau

Opleiding in de bouwkundige richting 

Sociaalvaardig en proffesioneel richting klanten

Zelfstandig en proactief

Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat krijg je?

€400,- per maand stagevergoeding

Vrije dagen in verhouding met stageduur

Inhouse training bij Woning Media Academy

Benodigde apparatuur tijdens werktijd

Werkplek in het centrum van Amsterdam

Wat ga je doen?

Als bouwkundige stagiar(e) ga jij je specialiseren in de NEN2580 meetinstructies, in deze rol geef je ondersteuning aan collega's en klanten.

Onze collega’s in de buitendienst bezoeken dagelijks meerdere woningen om te fotograferen en/of in te meten. Als stagiair kom je de binnendienst versterken en zal jij je voornamelijk focussen en specialiseren in de NEN2580 en de meetinstructies. De werkzaamheden zullen bestaan uit het uitwerken van de schetsen van de inmeters, het controleren van de plattegronden en het beantwoorden van vragen rondom de plattegronden. Het kan ook voorkomen dat je tijdens je stage wordt ingezet om op locatie te ondersteunen (buitendienst). Ook hier zal je je bezighouden met het inmeten van de woningen.

Wij zoeken een enthousiaste collega die communicatief sterk is en bereid is veel te leren. De stage wordt aangeboden als afstudeer- en/of meeloopstage. De bijbehorende opdracht wordt in overleg met Woning Media geformuleerd. 

Waarom werken bij ons/Woning Media?

Vanuit ons centraal gelegen kantoor in Amsterdam gaan onze collega's op pad met (elektrische) fiets, scooter of auto naar een diverse selectie aan woningen in de wijde omgeving. Van statige grachtenpanden tot pittoreske boerderijen, elke woning is een nieuwe uitdaging die ze zelfstandig en nauwkeurig tot een goed einde brengen. Als stagiair ben je hierbij in staat ondersteuning te bieden waar nodig. Vanuit onze in-house Woning Media Academy krijg je tevens een unieke kans om je bestaande skills verder uit te breiden, zodat je goed beslagen ten ijs komt bij de gevarieerde opdrachten die we aannemen.

Als Bouwkundige stagiar(e) ben je in staat verder te kijken dan alleen de meetinstructies. Jouw bouwkundige kennis en probleem oplossend vermogen stellen je in staat interne en extrene klanten van goed advies te voorzien. Werk je graag met mensen en ben je communicatief sterk? Dan is dit de ideale functie voor jou. 

Solliciteer direct

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Rogier!

rogier@woningmedia.nl
020 - 260 00 57

Bel mij terug  Contact

Voorbeeld uit de praktijk

Na het opleveren van de opdracht geeft de klant aan dat de woning eerder was ingemeten, toen kwam het  gebruiksoppervlakte wonen 5m2 groter uit. Wat doe je?

De NEN2580 meetinstructies zijn opgesteld voor het vereenvoudigen en uniformeren van het meten van woningen. De maten die op locatie worden gemeten zijn exact gemaakt, voor het toewijzen van het juiste gebruiksoppervlakte tot een ruimte is echter juiste interpretatie van de meetinstructies vereist. Het verschil is dus of exact te onderbouwen of een verschil in de interpretatie van de meetinstructies. 

Woning Media Nederland levert al haar meetrapporten inclusief plattegronden en vlakkentekening. In de vlakkentekening wordt visueel aangegeven welke gebruiksoppervlakte zijn toegewezen aan de ruimte. Al onze meetrapporten worden opgesteld conform de NTA2581. Dit stelt de klant instaat zowel de maatvoering als de interpretatie van de meetinstructie te toesten indien gewenst.

Om de vraag van de klant te beantwoorden gebruik je de volgende stappen:

 1. Vraag de oude plattegronden en bijhorende meetrapport op.
  Zijn er geen plattegronden beschikbaar? Sla stap 2 dan over. 
 2. Vergelijk de oude plattegronden en meetrapport met dat van Woning Media.
  Zijn er duidelijke verschillen in de maatvoering? Dan heeft de klant waarschijnlijk verbouwd of heeft een partij op de verkeerde plek gemeten.
 3. Loop de bereking na van het door ons opgeleverde meetrapport.
  Loop de berekening na zowel in de programma's en/of doe dit met de hand.
 4. Verwerk eventuele fouten vanuit Woning Media.
 5. Deel je bevindingen met de klant.

Als je het bovenstaande hebt toegepast heb je de klant naar alle waarschijnlijkheid goed geholpen. Je zou ervoor kunnen kiezen om er nog even achteraan te bellen zodat je het verder kan onderbouwen. 

Al onze meetrapporten worden opgesteld conform de NTA2581. Dit stelt de klant instaat zowel de maatvoering als de interpretatie van de meetinstructie te toesten indien gewenst.

Test je ruimtelijk inzicht


Wat onze collega's zeggen:

Jan Hoeks

Jan Hoeks

Woningfotograaf & NEN 2580-inmeter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Hiervoor was ik werkzaam bij een ontwerpbureau als product ontwerper. Heb toentertijd een opdracht voor Woning Media gedaan om plattegronden te maken van een vastgoedproject. Vond het zo leuk dat ik kort daarna bij Woning Media ben gaan werken.

Wat was je vorige baan?

Product ontwerper.

Wat doe je in je vrije tijd?

Muziek maken, sporten.

Amber van Kuilenburg

Amber van Kuilenburg

Woningfotograaf & Editor

Wat vind je het leukste aan werken bij Woning Media?

Het leukst aan het werken bij Woning Media vind ik de collega’s. We hebben een super gezellig en jong team, waarin mensen enthousiast en ambitieus zijn. Nieuwe ideeën zijn welkom en er is ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Verder is iedere opdracht anders, zo sta je ’s ochtends een miljoenenpand te fotograferen aan de Amstel en rij je vervolgens door naar een oude boerderij in Amstelveen.

Wat was je vorige baan?

Pedagogisch werker

Wat doe je in je vrije tijd?

Fotograferen, borrelen met vrienden.