Vastgoed fotograaf

Vastgoed fotograaf

dit is een test

Wat is vereist?

MBO-4 / HBO werk- en denkniveau

Minimaal 1 jaar relevante werkervaring

Bekend zijn met de NEN 2580 meetinstructies en/of bereid zijn hier meer over te leren.

Bekend zijn met woningfotografie en de apparatuur

Goed zelfstandig kunnen werken

Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat krijg je?

€2.150 – €2.500 bruto p/m (afhankelijk van ervaring)

Secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder pensioenregeling

32 tot 40 uur per week

20 vakantiedagen

Inhouse training bij de Woning Media Academy

Gebruik van benodigde apparatuur en vervoer (Woning Media scooter of auto) tijdens werktijd

De werkzaamheden en werkdagen voor een vastgoed fotograaf zullen zeer afwisselend zijn, iedere woning is uniek en de verschillende belanghebbenden kunnen afwijkende wensen hebben. 

In de rol van vastgoed fotograaf verzorg je de fotografie van exterieur, interieur en omgeving van de woning en/of bedrijfsonroerendgoed. De ruimtes worden vanuit het juiste perspectief gefotografeerd en je weet precies wat er nodig is om een goede presentatie op te leveren. Daarbij houd je ook rekening met de wensen van de opdrachtgevers en kun je jezelf op locatie professioneel en representatief neerzetten. Om dit werk goed uit te kunnen voeren kun je goed overweg met een camera, heb je een goed gevoel voor styling, ben je prettig om mee samen te werken en ben je sterk in je communicatie. De editing wordt verzorgd door je collega’s op kantoor.

Ook zal je als verantwoordelijk zijn voor het opnemen van de juiste maten op locatie en het uittekenen van een kloppende plattegrond. Het kan ook zijn dat je wordt uitgerust met een scanner. Je gebruikt hiervoor de branchebrede meetinistructies, om zo een plattegrond te kunnen schetsen van een woning. Jouw collega’s op kantoor zullen dit uiteindelijk uitwerken tot een volledig meetrapport. Het belangrijkste onderdeel van het rapport zijn het aantal vierkante meters, hier wordt ten slotte de verkoopprijs van de woning op gebaseerd.

Als vastgoed fotograaf wordt tevens van je verwacht dat je de videografie en 360-graden-fotografie verzorgt. 

Je werkt binnen de regio Amsterdam, het kan soms voorkomen dat je in andere regio’s ingezet wordt. Per dag ga je langs twee tot vijf woningen.

Als je het leuk vindt om veel verschillende huizen van binnen te zien en goed kunt luisteren naar de wensen van anderen, dan is dit een baan voor jou.

Wat onze collega's zeggen

Jan Hoeks

Jan Hoeks

Woningfotograaf & NEN 2580-inmeter

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?

Hiervoor was ik werkzaam bij een ontwerpbureau als product ontwerper. Heb toentertijd een opdracht voor Woning Media gedaan om plattegronden te maken van een vastgoedproject. Vond het zo leuk dat ik kort daarna bij Woning Media ben gaan werken.

Wat was je vorige baan?

Product ontwerper.

Wat doe je in je vrije tijd?

Muziek maken, sporten.

Amber van Kuilenburg

Amber van Kuilenburg

Woningfotograaf & Editor

Wat vind je het leukste aan werken bij Woning Media?

Het leukst aan het werken bij Woning Media vind ik de collega’s. We hebben een super gezellig en jong team, waarin mensen enthousiast en ambitieus zijn. Nieuwe ideeën zijn welkom en er is ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Verder is iedere opdracht anders, zo sta je ’s ochtends een miljoenenpand te fotograferen aan de Amstel en rij je vervolgens door naar een oude boerderij in Amstelveen.

Wat was je vorige baan?

Pedagogisch werker

Wat doe je in je vrije tijd?

Fotograferen, borrelen met vrienden.

Voorbeeld uit de praktijk

Je komt een woning binnen die je moet inmeten en fotograferen. Waar let je op? 

Je komt binnen en de bewoner en/of de makelaar laten je het huis zien. Allereerst is het belangrijk dat het er netjes uitziet. Je zorgt dat er geen losse items meer op gekke plekken staan of liggen. Ook kijk je of het qua styling goed is voor de foto. Het kan zijn dat je wat meubels moet verschuiven om het beste resultaat te krijgen. Dit overleg je altijd met de makelaar en/of de bewoner. Je vraagt wat hun wensen zijn en geeft jouw advies hierin. Naast overzichtsfoto’s, maak je ook detailfoto’s zodat de sfeer van het huis goed naar voren komt.

Je krijgt een inhouse training bij de Woning Media Academy waar je in een aantal dagen klaar gestoomd wordt om zelfstandig op pad te kunnen gaan.

Werken bij Woning Media

Bij Woning Media ga je aan de slag in een jong en gedreven team, waar je alle kans krijgt om jouw expertise verder te ontwikkelen. Omdat ons team bestaat uit zoveel verschillende specialisaties, is er altijd de mogelijkheid om nieuwe skills op te doen en meer te leren over de interessante vastgoedwereld waarin we ons bevinden. Je werkt vanuit ons prachtige kantoor in hartje Amsterdam, waar je de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om je eigen draai te geven aan de werkzaamheden die we van jou verwachten. Kom jij ons versterken?
 

Solliciteer direct

Vragen? Neem contact op!

Heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Rogier!

rogier@woningmedia.nl
020 - 260 00 57

Bel mij terug  Contact